Spontant, køligt og lidt stressende

Opskrift: Paneer Korma med Taverna

Reklame for Taverna.

Jeg fik den skønneste pakke ind ad døren i fredags fyldt med krydderi, friske krydderurter og hovedpersonen: ost fra Taverna. Jeg er ikke den store ostepige, men det er primært når det kommer til lugteost, skiveost på brød osv. Frisk mozzarella, feta, parmesan (selvom den lugter), smeltet cheddar og sådan noget i den dur. Det kan jeg godt. Og jeg kan åbenbart også VIRKELIG godt lide paneer. Særligt når det har været på panden (smiley der savler). Nedenfor finder du en opskrift på Paneer Korma, som Taverna har bikset sammen. Jeg har tilsat lidt grønt, men det behøves man ikke.

Paneer kan du bruge som erstatning for kød i et hav af retter (særligt de indiske). Du kan også bruge det i en salat, en wrap eller lignende. Det er en meget mild ost med en cremet smag, den smager mest af alt bare af mælk. Og når den så har været på panden, ja, så ved jeg ikke hvad der sker med den – men jeg guffede altså en hel del rent. Som en snack. MUMS.

Ingredienser

1 pakke á 200 g Taverna Paneer
150 g. grønne bønner (kan undlades)
2 dl ris (jeg brugte basmati, man kan evt. også bruge linser)

Kormapasta

50 g cashewnødder
20 g kokosmel
½ rødløg
1 fed hvidløg
1 lille tomat
2 cm frisk ingefær (skrællet)

Krydderier

1 laurbærblad
1 spsk gurkemeje
½ tsk chili eller efter smag
½ tsk stødt kanel
½ tsk allehånde
½ tsk stødt koriander
½ tsk bukkehornsfrø
½ tsk spidskommen

Fremgangsmåde

Kom cashewnødderne op i en skål med vand, og lad dem trække minimum 30-60 minutter (hellere for lang end for kort tid). Skær paneer i små tern (jeg skar dem ret små, så der var masser af stegeskorpe!), og steg i olie på en varm pande, til de begynder at få en stegeskorpe/farve. Tag paneer af panden, og sæt det til side. Kog risene for sig selv efter anvisning på pakken.

Kom alle ingredienserne til kormapastaen op i en minihakker, og hak, til du har en ensartet masse. Det kan være, du skal stoppe og skubbe massen lidt ned undervejs. Du kan også bruge en stavblender eller andet. Worst case, hvis du kun har en sløv blender – så bland alle ingredienserne sammen med lidt af det vand, som du skal bruge senere, til en “smoothie”. KUN i worst case. 

Varm olie på en pande, kom laurbærbladet ned i olien og sauter. Tilsæt de øvrige krydderier, og svits ved høj varme i kort tid – pas på, at det ikke brænder på.

Tilsæt nu kormapastaen samt 3 dl vand. Lad saucen koge op, og lad den herefter simre under omrøring i et par minutter. Smag til med salt og peber, og kom herefter osten i, og lad den simre i yderligere et par minutter.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Efterlad gerne en kommentar til indlægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Spontant, køligt og lidt stressende