Autumn Polish and Lashes from Depend Cosmetics

Koreansk hudpleje: de 10 trin

Det her “koncept” er på ingen måde mig. Jeg er på mange måder et menneske, der springer over hvor gærdet er lavest. Så da jeg hørte om den koreanske 10 trins ansigtsrutine, tænkte jeg ikke, at det var noget for mig. Alligevel har jeg faktisk de sidste mange uger benyttet mig af dobbelt cleasing, som er de første to trin. Og jeg er blevet lidt obsessed med koreanske hudplejeprodukter, særligt efter jeg har fået tilføjet et par stykker mere til min lille samling (den kommer nok til at vokse).

De koreanske produkter som jeg har fået til test er fra mærket Klairs, som bl.a. forhandles hos www.glowid.dk (som jeg også har hentet inspiration fra i oversigten over de 10 trin nedenfor). Jeg er indtil videre kun positiv omkring selve brandet, design, konsistenser m.v., men det må I få mere af vide om i et andet indlæg! Nu til de mange trin. Hvis jeg skulle skære nogle fra, og kun anbefale de vigtigste (efter min mening/erfaring), så ville jeg anbefale trin 1, 2, 3, 6, 8 og 9. Og hvis jeg skulle skære heeeelt ned, så er trin 1, 2 og 9 de vigtigste. En ordenlig omgang rens og en creme der er målrettet din hudtype. Du kan (næsten) lige så godt lade vær med at bruge serum, ampuller, dagcreme, olie m.v., hvis du vælger IKKE at rense din hud først. Rens er alfa omega.

Lov mig at I skriver i kommentarfeltet, hvis I har nogle spørgsmål! 

Trin 1: Oliebaseret rens. Brug dette trin morgen og aften. Du skal starte din rutine med en oliebaseret rens for at fjerne oliebaseret skidt og snavn som f.eks. makeup og solcreme. Olien masseres på TØR hud (vand afviser olie, så du skal ikke bruge vand endnu), derefter gør du dine hænder våde og masserer igen huden, for til sidst at skylle efter med lunkent vand. OLIERENS GIVER IKKE MERE UREN HUD. PUNKTUM.

Trin 2: Vandbaseret rens. Brug dette trin morgen og aften. Derefter bruger du en vandbaseret rens, der fjerner vandbaseret skidt og snavs som f.eks. døde hudceller og sved. Brug en skum- eller cremerens (jeg er 100% til skumrens), masser den ind i huden og skyl efter med lunkent vand.

Trin 3: Peeling. Brug dette trin en gang eller to om ugen – jeg bruger dog peeling én gang om dagen. Peeling skader ikke din hud, så længe den anvendes nænsomt (lette og rolige cirkel bevægelser). Med daglig peeling er du sikret, at alle døde hudceller fjernes, hvilket hjælper mod tilstoppede porer. Hvis du har sensitiv hud eller reagerer med rødme, skal du selvfølgelig kun anvende den så ofte, som din hud tillader dig det. De produkter du bruger efter en peeling absorberes bedre.

Trin 4: Toner. Brug dette trin morgen og aften. Ærlig talt, så har jeg aldrig rigtig brugt toner. Jeg har gjort det lidt on/off, men det er en af de ting, der ikke har sagt mig så meget. Angiveligt, så er toneren grundlaget for de efterfølgende produkter, som du anvender. Du kan vælge at tilføre toner ved hjælp af vatrondeller (kan viiiiirkelig anbefale dem her, de er så nice) eller med hænderne, hvor du forsigtigt klapper toner på huden. I koreansk hudpleje anvendes toneren både for at genoprettet PH-balancen og rengøre det aller sidste, men mest af alt for at tilføre næringsstoffer og blødgøre huden. Den forbereder huden til de resterende trin og binder fugten, så huden ikke udtørrer efter rens.

Trin 5: Essence. Brug dette trin morgen og aften. Essence har tendens til at være mere flydende og mindre koncentrerede end serum. Formålet med at bruge essence er at fugte huden yderligere (fugt, fugt, fugt) og forberede den på serum.

Trin 6: Ampuller eller serum. Brug dette trin morgen og aften. Ampuller og serum er mere koncentrerede og indeholder aktive ingredienser, som fokuserer på specifikke behov ud fra din hudtype. Det kan være fine linjer, rynker, hyperpigmentering, akne, uren hud, tør hud eller andet. Her skal du finde et produkt, der passer til din hud. Et godt “overall” produkt, som kan bruges af alle hudtyper, er dette, som tilfører fugt til din hud. Jeg tror faktisk ikke, at huden kan få for meget fugt.

Trin 7: Sheetmaske. Brug dette trin en gang eller to om ugen. Sheetmasks anvendes efter behov – som man nu gør med en maske. Det kan f.eks. være, når huden har brug for et ekstra boost af fugt eller lignende. Lad masken virke i 10-30 minutter (alt efter hvad der står på pakken), og masser det resterende produkt ind i huden, når du fjerner masken. Udnyt de gode ingredienser!

Trin 8: Øjencreme. Brug dette trin morgen og aften. Giver lidt sig selv. Huden om øjnene er tyndere, mere sarte og bliver lettere dehydreret, så området skal behandles med en creme, som er specielt udviklet hertil.

Trin 9: Fugtighedscreme eller natmaske. Brug dette trin morgen og aften. Brug en god fugtighedscreme, som er udviklet til din hudtype. Dette skaber en barriere på huden og indkapsler produkter, som allerede er anvendt. Du får derfor mere ud af alle de andre trin samtidig med, at du beskytter huden. Om aftenen bruger du en god natcreme eller -maske, som kan arbejde natten lang.

Trin 10: Solbeskyttelse. Brug kun dette trin om morgenen. Det her trin bruger jeg aldrig, og jeg kommer (måske) heller aldrig til det. Men det 10. trin er, at man skal beskytte huden mod solens skadelige stråler – HVER DAG. Ikke kun om sommeren.

Det var det! Har du modet på at kaste dig over koreansk hudpleje? Jeg laver snarest et indlæg om, hvilke koreanske produkter jeg har testet indtil nu, så du kan få lidt inspiration.

Ingen kommentarer endnu

Efterlad gerne en kommentar til indlægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Autumn Polish and Lashes from Depend Cosmetics