Årets (koldeste) rejse

Bananchips fra BANANA JOE

aca568ab-9c49-46b2-b7be-bdbbd7e8d70d

Bananchips. Altså, chips lavet af bananer i stedet for kartofler. Det lyder virkelig lækkert, igås? Det er det også, kan jeg fortælle jer.

Nogle af verdens bedste bananer dyrkes i Thailand, og det er også her Banana Joe Chips produceres. Bananerne der bruges er af sorten Hom Thong, og hver pose indeholder mere end to hele banener. Bananerne skæres i papirtynde skiver hvorefter de steges indtil de er knasende sprøde. Chipsene er udelukkende lavet af naturligere råvarer, hvorfor der hverken er tilsat kunstige aromaer, farvestoffer, konserveringsmidler, gluten eller transfedt. Hver pose indeholder 50 gram., og heraf er omkring 60% af indholder bananer – resten er risklidolie og krydderi.

b02e97f5-a05d-4192-b667-2a5ff2b4ea0a

Chipsene fås i fem forskellige smagsvarianter (Thai Sweet Chili, Hickory BBQ, Sea Salt, Gruyère Cheese og Sriracha Chili) som alle er perfekt afstemt ift. krydderierne, der runder den samlede oplevelse godt af. Jeg har smagt fire af dem, og er svært begejstret! De er sprøde, men smager på ingen måde så meget af banan, som man måske skulle tro. Man kan selvfølgelig godt smage, at de er lavet af bananer – men smagsoplevelsen varierer bestemt fra variant til variant. Jeg er ikke den eneste, der er glad for bananchipsene. I 2017 modtog de hele to af den prestigefulde Great Taste Award som anerkendelse for deres gode smag. Det var smagene Hickory BBQ og Sriracha Chili, der vandt priserne. Min personlige favorit er Thai Sweet Chili – men det er jo altid smag og behag.

d824b2f0-0a63-4bc5-bb2b-a864b85dd2975b3d9864-be84-4fdd-b3da-b8e74ed352c7

Prisen er meget overkommelig, hvis jeg selv skal sige det. En pose koster omkring 13-15 kr., hvilket er en fin pris, når man vil have noget ekstra lækkert og anderledes, hvor kvaliteten er høj. For så vidt kalorier angår er det ikke en SUND snack – men jeg synes bestemt, at det er et sundere og mere nærende alternativ end almindelige chips.

Hvis du er blevet nysgerrig på Banana Joe Chipsene kan de købes i Føtex og Bilka samt i nogle MENY butikker.

Ingen kommentarer endnu

Efterlad gerne en kommentar til indlægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Årets (koldeste) rejse