Forløb hos Hårklinikken

HUSKer du, at få nok fibre i hverdagen?

Haha, hvor er jeg vittig. Det handler om kosttilskuddet FiberHUSK, og derfor hedder overskriften selvfølgelig: “HUSKer du at få nok fibre i hverdagen?”

FiberHUSK anvendes til madlavning. Før i tiden har man kun kunnet få en stor pose, men HUSK har netop lanceret en nyhed: nemlig portionsanrettet FiberHUSK – Mix-In Fiberdrys – i nogle fine små breve. Er det ikke fantastisk? Så tager man bare ét enkelt brev (eller flere), hvis man vil gøre det nemmere for sig selv i forbindelse med bagning eller lignende. Men de er jo også rigtig nemme at have med på farten til at blande op i sin smoothie eller et glas vand i løbet af dagen. FiberHUSK er glutenfrit, og indeholder 85% kostfibre, som vores tarme har rigtig godt gavn af. Hvert brev indeholder 3 g., der svarer til 2,5 g. fibre.

Fødevarestyrelsen anbefaler nemlig, at vi spiser 25-35 g. fibre dagligt. Undersøgelser viser dog desværre, at vi danskere ikke får det dagligt anbefalet antal fibre. Og derfor går spørgsmålet nemlig på, om du HUSKer at får nok fibre gennem din kost? Ellers er det måske værd at overveje alternativer, der kan sørge for, at du får dækket dit behov – og her er FiberHUSK en rigtig god måde at tilføre nogle ekstra fibre til dine måltider.

Eventet blev holdt hos Folkets Madhus, hvor vi startede med at få præsenteret de forskellige produkter, få nogle generelle informationer om fibre og tage en test om vores eget fiberindtag. Mit fiberindtag var pinligt. Det er dit måske også, hvis du skriver dine måltider op fra en vilkår dag? Ovenfor kan du se fiberindholdet i nogle forskellige fødevarer pr. 100 gram, og det er altså produkter som knækbrød, havregryn og lignende der klart vinder over frugt og grønt. Derefter eksperimenterede vi med smoothies og fibre, tog nogle smukke billeder og mæskede os til sidst i skøn mad. Nedenfor kan I finde en opskrift på nogle lækre müslibarer – lige til at tage med på farten eller i madpakken – der er spækket med gode ting og sager – herunder fibre.

Opskrift
40 g. hasselnødder
40 g. dadler
10 g. FiberHUSK®
70 g. puffet ris eller puffet quinoa
20 g. chokoladedrops
30 g. flydende honning
30 g. glukosesirup

Fremgangsmåde
Hak hasselnødderne groft og dadlerne fint. Kom alle ingredienserne op i en skål og vend dem godt rundt – ikke for voldsomt, så tingene bliver helt knust. Jeg blandende chokoladen i til sidst, så jeg var sikker på, at den ikke blev helt smattet ud i resten. Smør en aluform med fedtstof, kom ingredienserne op i formen og læg et stykke bagepapir henover. Tryk massen godt sammen enten med hænderne eller med en dejskraber. Fjern bagepapiret og bag dem i ca. 18 minutter ved 130 grader (almindelig ovn). Lad dem køle godt af, og skær dem derefter ud.

Du kan erstatte dadler med andet tørret frugt, for eksempel figner, tranebær eller lyse rosiner. Jeg tilføjede lidt tørret, hakkede figner. Hasselnødderne kan også erstattes af andre nødder.

Ingen kommentarer endnu

Efterlad gerne en kommentar til indlægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Forløb hos Hårklinikken