Studie-update

Opskrift: NEM Crumble Pie

Jeg har den nemmeste opskrift til jer på en (sundere) Crumble Pie, der kun indeholder tre ingredienser. Selvom den er nem og hurtig at smide sammen, så smager den virkelig godt – både hvis jeg selv skal sige det, men også hvis min familie og kæreste skal sige det. Du kan varierer den lige som du vil. Jeg har både lavet den med rabarber/fersken, pære og æble. Og også en blanding. Det afhænger af, hvad jeg lige har liggende. Du kan både bruge frisk frugt eller frugt, som har været frosset ned. Resultaterne bliver forskellige – den ene bliver lidt mere grov og med mere bid, mens den anden bliver meget blød og mere “grød” agtig, hvis det giver mening.

Opskrift
Til rundt fad på ca. 22-25
Den ønskede frugt, indtil fadets bund er dækket
En pose Crumble Mix Kanel/Kokos fra Urtekram
120 g. kokosolie (evt. lidt mere)

Fremgangsmåde
Smør fadet med lidt kokosolie. Skær frugten i tern. Du kan drysse sukker over, hvis du ønsker en mindre syrlig (men også usundere) variant, jeg bruger dog aldrig sukker. Hvis du bruger rabarber – som er meget syrlige – kan du evt. tilsætte nogle saftige ferskner, som søder din crumble. Bland grundigt Crumble Mixen fra Urtekram med kokosolie. Du kan selvfølgelig lave din egen crumble (evt. bestående af havregryn, kokosmel, sukker, kanel, lidt mel og vaniljepulver). Du kan også erstatte kokosolien med smør, men igen, så får du en lidt usundere variant. Personligt synes jeg, at smør giver den bedste crumble, som bliver godt sprød og “klumpet”, men jeg bruger alligevel kokosolie 90% af tiden. Crumble Mixen fordeles over frugten, så frugten er godt dækket til. Du bager din crumble ved 190 grader varmluft i 25-minutters tid. Crumblen skal tage farve, men må selvfølgelig ikke blive for mørk eller decideret sort.

Jeg spiser altid min crumble med creme fraise, som også er et sundere alternativ til f.eks. flødeskum, der også er meget populært. Men til en syrlig rabarber crumble, hvor sukkeret er udeladt, vil flødeskum helt sikkert være lækkert 😉

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Studie-update