Studie-update

Update på mit modermærke

Som jeg skrev for nogle uger siden, blev jeg startet op på et kræftpakkeforløb, da en hudlæge havde fundet et modermærke, som ikke så så godt ud. Tiden er gået stærkt, og mit forløb gik slet ikke som forventet, hvorfor jeg ikke har fået givet jer en update på hvordan det er gået.

Jeg fik fjernet meget mere end forventet, og meget mere end en normal hudlæge ville fjerne. Jeg blev skåret på langs, syet, og mit sår/ar er ca. 4 cm. Jeg har desværre fået det, der hedder kaninører i begge ender af arret, men det kan rettes op senere hen, hvis jeg ønsker det. Jeg har haft enormt ondt, hvilket jo er klart, når de har skåret så meget. Det har været meget generende. Det viste sig efter 2,5 uge, at jeg havde nogle sting siddende, som har været med til at gøre såret irriteret og give yderligere smerter/gener. Min hud var vokset ud over dem, så der sad en trådknude samt to tråde på 1 cm. inden under huden. Efter jeg fik fjernet det, så er det gået meget bedre, og mit sår heler så fint nu. Jeg skal helst have plaster på de næste 3 måneder, og meget gerne 6 måneder, hvis jeg kan holde det ud. Lige nu er plasteret faktisk en god ting, da jeg har ondt om natten, hvis jeg ikke har det på. Spørg mig ikke hvorfor, men så længe plasteret hjælper, giver jeg det lidt tid.

Jeg skulle have været til kontrol to uger efter, at jeg fik modermærket fjernet. Hospitalet ringede dog allerede efter fem dage med gode nyheder om, at der ikke var noget ondartet i mit mærke. Derfor slap jeg for at skulle derop igen, og jeg er nu afsluttet. Nu handler det bare om, at holde godt øje med alle mine andre mærker, hvis der skulle ske en udvikling 🙂 På hjemmesiden www.tjekdinhud.nu kan du se eksempler på modermærkekræft, læse om hvad du skal være opmærksom på, læse/se hvordan du undersøger dig selv og meget andet. Det er en meget nem hjemmeside at navigere i, og der er en masse gode informationer.

Ingen kommentarer endnu

Efterlad gerne en kommentar til indlægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Studie-update