Konkurrence - Essence Cosmetics

Opskrift: rabarberkompot

Jeg elsker kompot, særligt rabarberkompot, på min morgengrød eller -skyr. Jeg har ikke før lavet det, da jeg nok har troet, at det var ret omstændigt, men det er super nemt. Der skal bruges tre-fire ingredienser, og det skal egentlig bare passe sig selv. Jeg lavede en mellemstor portion, og frøs 2/3 dele ned i mindre bøtter, så det er lige til at tage op i løbet af de næste par måneder.

Ingredienser
2 bundt rabarber
Rørsukker efter smag (erstat evt. noget af sukkeret med honning)
1 vaniljestang (vaniljepulver/-sukker/-aroma kan til nøds bruges)

Fremgangsmåde
Skyl rabarberne grundigt og skær bunden samt toppen af. Skær dem derefter i mindre stykker, kom dem i en gryde og lad dem ligge at trække i X antal minutter/time (jo længere desto bedre) overdækket med sukker. Dette trin kan undlades, men det er med til at mindske den der mærkelige fornemmelse man kan få i munden af rabarber. Kom derefter vaniljen i, og kog det hele op ved middel varme. Der skal IKKE vand i eller lignende, da der kommer rigeligt med væske fra rabarberen. Rør i det en gang i mellem for at sikre, at det ikke brænder fast. Hvis det koger og bobler for meget, så skru evt. lidt ned for varmen. Lad det koge til det har den rigtige konsistens – jeg kan personligt bedst lide, når det er helt “udkogt”, og der ikke er store stykker rabarber tilbage. Smag til undervejs med sukker/honning, til den har den rigtige smag. Igen, kan jeg personligt bedst lide, at den ikke bliver for sød.

Herefter kan man komme den på glas, i bøtter og både i køleskabet og fryseren. Kompotten kan både bruges til desserter – f.eks. med marengs og chokolade eller i en trifli – men også som topping til din morgengrød eller -skyr. Jeg er særligt glad for at bruge det på havregrød, da det virkelig pifter grøden op!

Nedenfor kan I se billeder fra en anden kompot, som jeg har kreeret. Det er en ribs, stikkels- og solbær kompot, som kan bruges præcis ligesom rabarberkompotten. Det er samme fremgangsmåde, og generelt kan du bruge alle de bær/frugter, som du lyster. 

Ingen kommentarer endnu

Efterlad gerne en kommentar til indlægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Konkurrence - Essence Cosmetics