Eben Im Pongau - fourth stop

Opskrift: soltørrede tomater

IMG_3030Opskrift, og opskrift. Det er måske så meget sagt, når der skal bruges 3 ingredienser, og ovnen så gør resten af arbejdet. Men uden at jeg skal lyde for selvprisende, så er det de bedste ?soltørrede? tomater, jeg har sat mine tænder i. Derfor måtte jeg dele det med jer. Det er også langt billigere end at købe dem færdiglavet, og så er det easy.

Det er bedst at bruge små tomater, som f.eks. cherry- eller cocktailtomater. Større tomater kan sikkert også bruges, men det er svært at få kernehuset til at blive hvor det skal være.

Tomaterne halveres, og pensles/sprøjtes med olivenolie. Jeg har længe ønsket mig en olie med sprayfunktion, og det er bare så nemt. Doseringen bliver perfekt og det går hurtigt. Krydder tomaterne ? gerne med friske krydderurter, men tørrede fungerede nu fint for mig ? og salt dem også gerne.

Smid dem i ovnen, og tænd på 100 grader. Der er ingen grund til at forvarme ovnen, og spilde energi/penge på det. Tomaterne bages i 3-4 timer, afhængig af hvor tørrede de skal være. Mine fik 3 timer, og de er perfekte. Lad tomaterne køle helt af før de kommes på glas. Man kan evt. overhælde dem med olie, men det undlod jeg. Så er de nemlig ikke nær så sunde, men skulle de serveres for mine gæster ville jeg klart give dem en lækker krydderolie.

IMG_3029IMG_3031

Ingen kommentarer endnu

Efterlad gerne en kommentar til indlægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Eben Im Pongau - fourth stop