Salzburg - third stop

When you did well

you go to Gucci and get one of each. Som jeg har teaset på Instagram, foretog jeg nogle indkøb i Gucci forleden, da jeg fik min karakter for mit bachelorprojekt. Nedenfor kan I se alle de tre (rigtig fine) ting, som jeg fik med hjem. Hvis I vil vide lidt mere om hvordan det hænger sammen, at jeg er på SU, men samtidig kan foretage sådan nogle køb – så læs med nedenfor.

Der gik ikke meget mere end nogle minutter før jeg havde besluttet mig for, at de tre ting skulle med hjem. På dét punkt er jeg enorm impulsiv. Jeg har aldrig ønsket mig en taske brændende, og så ventet med at købe den til jeg havde råd. Jeg ser noget jeg vil have, og så køber jeg det (indenfor rimelighedensgrænser).

Det er lige præcis dén sætning, som jeg ved, at mange undrer sig over. Hvordan kan jeg købe (forholdvis) dyre designer tasker og sko regelmæssigt? Jeg er jo på SU. Nogle stiller nok det spørgsmål primært fordi de har ondt i røven. Der er nok en del, der tænker, at den eneste logiske forklaring må være, at jeg har en lang række dyre forbrugs- og kviklån. Men sådan forholder det sig på ingen måde. Hvis der er noget, som jeg ikke har, så er det gæld. Og det er en ting, jeg er rigtig glad for. Bevares, gæld er selvfølgelig en “god” ting, hvis det skyldes, at man har investeret i en lejlighed eller lignende. Men gæld der skyldes ren og skær forbrug eller dumhed, det kan altså ikke forsvares. Medmindre man har så meget styr på sin økonomi, at man med sikkerhed ved, at man kan få afviklet gælden indenfor rimelig tid. Men det var slet ikke dét, som det her indlæg skulle handle om! Videre…

Så har jeg mig så en sugardaddy? Nej. Dog ikke. Og det er heller ikke fordi der er andre, som overøser mig med gaver – i hvert fald ikke i det omfang (selvom min mor gør sig meget i det 😉 ). Nej, mange af tingene er betalt kontant af egen lomme. Altså, ikke kontant som i pengesedler, men som i mine egne penge fra min egen konto. Men hvordan hænger det sammen?

Jeg får jo SU. Min SU dækker faktisk i sig selv alle mine faste udgifter (husleje, regninger, mad, transport, benzin m.v.). Også efter jeg er blevet single. Før jeg blev single, havde jeg jo så et noget større rådighedsbeløb, da min kæreste og jeg delte huslejen, internet og lignende, men min SU dækker altså stadig alle mine faste udgifter. Så har jeg jo – så længe jeg kan huske – haft fritidsarbejde. Jeg har altid arbejdet. Mit job i Handelsbanken giver en rigtig god timeløn, så det er en stor udbetaling hver måned. Så tog jeg jo et ekstra job i februar, hvilket vil sige, at jeg har arbejdet ca. 20-25 timer om ugen. Derfor er pengene også rullet ind på kontoen.

I januar måned (og igen til september) havde jeg et lille bijob hos Advokatsamfundet, hvilket også resulterede i en ekstra lønudbetaling. Og så kommer der jo feriepenge en gang om året, som løber op i mange penge, når man arbejder så meget, som jeg gør. Derudover har jeg solgt ud af mit tøj hos Lidkøb og på loppemarkeder – til billigere priser, så jeg er kommet af med en masse. Jeg tjener ikke det vilde på at blogge, i hvert fald ikke noget nævneværdigt. Det er 100% mit eget valg, da min blog skal være en interesse og hobby for mig – et frirum fra alle mine andre forpligtelser. I hvert fald så længe jeg har mit jurastudie og jobs i forbindelse dermed.

Men den afgørende faktor er bl.a., at jeg yderst sjældent shopper i Danmark. Jeg går ikke i Zara eller Vero Moda og køber for flere tusinde kroner. Jeg køber oftest tøj m.v., når jeg er i USA, for dér er det billigt (og en langt bedre kvalitet, da det er helt andre mærker). Og så køber jeg hellere én taske fra Gucci, end 3-4 billigere tasker. Jeg går ikke på café 2-3 gange om ugen, og jeg køber ikke mad på farten. Jeg er god til at forberede mine måltider, og jeg har ikke behov for, at skulle noget fancy med min familie eller mine veninder hver gang vi ses. Generelt er jeg god til at holde mine udgifter på et minimum, og det er ikke raketvidenskab, at hvis du har en indtægt, der er højere end dine udgifter, så har du økonomisk overskud. Og det er i bund og grund dét, der er skyld i, at jeg kan foretage mig de køb jeg gør.

Jeg knokler røven ud af bukserne ved både at studere og arbejde (mere end et sted). Jeg har styr på min økonomi. Jeg holder mine udgifter på et minimum. Voila, så har du hverken brug for forbrugslån eller sugardaddies 😉

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Salzburg - third stop