Min nyeste investering

Jeg er dumpet

11312470_385995488256007_1273377726_n

Nu kom dagen så. Dagen som det samfund jeg er vokset op i, har lært mig, at jeg skal frygte. En dag som ikke er acceptabel for mange. En dag der helst ikke skal finde sted. Jeg har tidligere frygtet, at jeg – MIG, der oftest har klaret sig godt i skolen, om det var folkeskolen, gymnasiet eller universitet – skulle dumpe en eksamen. Den dag er så kommet nu. Jeg har fået mit første 00, hvilket betyder, at jeg er dumpet. Jeg har leveret “en utilstrækkelig præstation, der ikke demonstrerer en acceptabel grad af opfyldelse af fagets mål” jf. Undervisningsministeriets hjemmeside. Men jeg er faktisk helt ok med det. 

12-tals mentaliteten er virkelig herskende i vores samfund. Hvor tit ser man en elev eller en student prale af en lav eller middelmådig karakter? Det sker, bevares, men det er sjældent. For mange unge er kun det bedste godt nok, og jeg oplever faktisk, at det bliver værre og værre. Det er til dels sundt, selvfølgelig skal man stræbe efter succes og gøre sit bedste. Men vi idealiserer de få personer, der formår at hive 12-taller hjem samtidig med, at de opretholder et solidt socialt liv og klarer et eller flere studiejobs. Og dét er ikke sundt. For det fungerer ikke for alle, og nogle vil tro, at det er lig med et nederlag, hvis det ikke fungerer for dem. Jeg har selv været der. Men er heldigvis også kommet over det.

Jeg har nemlig lagt de høje krav til mig selv på hylden. Jeg er meget stolt af, at jeg har formået at få adgang til at studere jura. At jeg har gjort mig så umage, at det lykkedes mig. Samtidig er jeg klar over, at jeg har nogle begrænsninger, der gør, at jeg ikke er “idealet”. Dels fordi jeg er syg, men også fordi det ikke er mig. Jeg er god, som jeg er. Et tal på et papir definerer ikke mig. Det gør min person. Den JEG er. Dét definerer mig. Og det er på dén baggrund jeg vil vælges til et fremtidigt job. Det er på dén baggrund jeg ønsker, at mine omgivelser skal være stolte af mig. Ikke fordi der på et papir står, at jeg er et 12-tal værdig.

Min mor har altid været rigtig godt til ikke at lægge vægt på mine karakterer. Hun er glad bare jeg gør en indsats – en god en vel at mærke. Og det har været meget vigtigt for mig. For mig er det ikke motiverende med forældre, der presser på. Tværtimod. For jeg har altid gjort hvad jeg kunne, og jeg har altid givet mig, så meget som det var muligt for mig. Havde jeg haft to forældre på sidelinjen, der så skuffede ud, når jeg kom hjem med en middel karakter, havde jeg nok givet op på et tidspunkt. Det er vigtigt, at man sætter fokus på indsatsen og ikke resultatet. Lidt ligesom matematik! For mig i hvert fald. Det har gjort, at jeg ikke er endt på et sidespor, men altid har holdt fast i at “ville blive til noget”.

Nu har jeg så for første gang dumpet en eksamen, og det er helt okay. Det er hvad der sker. Jeg kan ikke gøre fra eller til nu. Det er pisse ærgerligt, det benægter jeg ikke. Men jeg er sgu mest ærgerlig over, at jeg skal bruge tid og energi i min sommerferie på at forberede mig og gå til endnu en eksamen. For det gider jeg sgu ikke. Men så har jeg ikke tænkt mere over det. Jeg har ikke banket mig selv i hovedet, og jeg har ikke lagt skjul på det. Jeg har ikke været flov over det, men bare trukket på skuldrene af det. For det er hvad der sker!

Min karakter har ikke gjort mig mindre værd. Jeg har ikke ladet den gøre mig mindre værd. Jeg vil ikke lade et tal definere mig eller mine evner. Min nuværende arbejdsplads har aldrig set mine karakterer – hvis de havde, havde de muligvis ikke tilbudt mig jobbet. Det tror jeg ærlig talt ikke, at de havde. Hvis de altså KUN kendte til mine karakterer, og ikke mig som person. De ansatte mig, for min personlighed, min arbejdsomhed og mit gåpåmod. Og de er pisse glade for mig (siger de). Så de der tal, de er ikke altid så vigtige. De er, hvad man gør dem til. Og jeg skal sgu nok klare mig med de tal, der står på mit bevis. Og det skal du helt sikkert også!

068cda817e07b0ab18b0ffa1182d1f17

Ingen kommentarer endnu

Efterlad gerne en kommentar til indlægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Min nyeste investering