Fredsteds blåbærmuffins

Opskrift: Rødbedepulp kylledeller

imageJeg fik for et par år siden en juicer i julegave. Hver gang jeg lavede juice synes jeg, at det var så ærgerligt, at jeg stod og smed resterne (pulpen) ud i skraldespanden. Specielt når der er tale om dyre økologiske råvarer, der ikke “fejler” noget. Jeg begyndte derfor at eksperimentere. I dag brugte jeg rødbede pulp til at lave kyllingefrikadeller, og de smager SÅ skønt. De er uden æg, mel og mælk, og så er de også laktose- og glutenfri 🙂

Ingredienser (25 ish stk.)

800 g. hakket kylling
400 g. rødbede pulp (eller anden grøntsagspulp)
1 stort løg
30 g. chiafrø
100 g. creme fraise eller skyr
1,5. tsk. gurkemeje (kan udelades)
1 spsk. olie
Krydderier efter smag – gerne friske
Salt og peber

imageChiafrøene “opblødes” i vand i min. 10 minutter, – jo længere desto bedre – og der røres en gang i mellem i starten. Løget hakkes, og steges i 5 minutter på panden – hvis altså man ikke er til halvrå stykker løg i sine frikadeller, det er jeg nemlig IKKE. Ellers blandes de bare i med alle de resterende ingredienser, hvorefter der skal røres godt og grundigt. Frikadellerne steges som sædvanligt på panden med fedtstof 🙂image

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Fredsteds blåbærmuffins