Naturlig smertestillende

Fiskeolie – bliv lidt klogere

IMG_2559

Som nogle af jer måske bemærkede i dette indlæg, tager jeg ikke fiskeolie som kosttilskud, til trods for at det efterhånden er et meget populært tilskud at tage. Dette skyldes først og fremmest, at jeg har læst mig frem til, at det kan have en negativ virkning, hvis man ikke samtidig lever sundt. Eftersom jeg har været inde i en periode med stress, depression og alt for meget om ørerne, skal det ikke være en hemmelig, at jeg ikke spiser optimalt – eller i nærheden deraf. Derfor valgte jeg at holde en pause med fiskeolie.

Derudover skyldes det også, at jeg for nogle uger siden blev inviteret til et event af Lahme Kommunikation, hvor lige netop fiskeolie var på dagsordenen. Derfor har jeg ikke gidet, at tage yderligere stilling til det at tage fiskeolie, før jeg havde været til eventet. Jeg har glædet mig meget, da jeg netop har fravalgt det, grundet lille viden på området. I går tilbragte jeg så min aften på Hotel Guldsmeden Babette, hvor jeg på 2 timer blev MEGET klogere på fiskeolie fra Futura, Pikasol og Möllers Tran. (Og fik rigtig lækker fiskemad).

Det anbefales, at man spiser 350 g. fisk om ugen hvoraf 200 g. er fra fed fisk som f.eks. laks eller sild. Mange danskere tror fejlagtigt, at de spiser nok fisk, men halvdelen af danskerne spiser under halvdelen af det anbefalede. Jeg sad og blev lidt “flov”, da jeg måtte indrømme, at jeg faktisk kun spiser fisk omkring 1-2 gang om ugen til frokost, hvilket ikke nærmer sig de 350 g., der er anbefalet.

Personligt spiser jeg ikke nok fisk, da jeg for det første ikke er HELT pjattet med det. Jeg er blevet meget bedre, men spiser kun 4-5 forskellige slags fisk/skaldyr, så det begrænser udvalgte. Derudover synes jeg, at kvalitets fisk er hulens dyrt – her tænker jeg primært på rødspætter og laks – ift. f.eks. kylling eller oksekød. Jeg skal blive meget bedre, i know 🙂 

TILBAGE til eventet. Jeg blev som sagt meget klogere. KORT FORTALT (!!!) fiskeolie ER bare godt, og det påvirker ikke ens vægt negativt, hvis man ikke spiser sundt – SÅ er det på plads. Derudover er det godt for hjerne, hjerte og syn. Der har været meget omkring totox tal i fiskeolie grundet ‘Kontant’-sagen for nogle år tilbage, hvilket altså IKKE holdte stik (se evt. denne artikel). Orkla – som har produkterne Futura, Pikasol og Möllers Tran – tjekker totox tallene hver måned, og de er offentlig tilgængelige inde på deres hjemmeside.

Jeg har fået mod på fiskeolie igen, og har netop tilføjet Möllers Tran – med tuttifrutti smag – til mit morgenshot. Det er heldigvis ikke så slemt, som frygtet 😉

IMG_2558

 

IMG_2557

IMG_2556

 

IMG_2555 IMG_2550

Ingen kommentarer endnu

Efterlad gerne en kommentar til indlægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

Naturlig smertestillende